19-02-2007 15:54:57 Tarihinden SERKAN KÖZLEME Tarafından Sorulan Soru.
merhaba ataşehir de 11 er katlı bina yapıyoruz çatı katında 110 cm lik parapetlerimiz var ve çatımız bu parapetler içinde kalacak şekilde % 16 eğimli bir çatı düşünüyoruz sormak istediğim ise bu çatıda strolıne adı verilen malzeme kullanmayı düşünüyoruz bu malzeme bu eğime uygunmudur değilse önerebileceğiniz malzeme türleri varmıdır. teşekkür ederim.

Konu malzeme oluklu çatı kaplamasının altına uygulanacak ısı yalıtım malzemesidir. Su yalıtımı açısından çatı kaplama malzemesinin hangi eğimler arasında kullanabildiği önemlidir. Prensipte çatı eğimine uygun çatı kaplama malzemesi seçmek ve üreticinin kullanım kılavuzlarında belirttiği şekilde montaj yapmak gerekir. Yalıtım malzemeniz ve ona uygun çatı kaplama malzemesi üretici kılavuzlarına göre %16 eğimde kullanılabilir. İmkan olduğu durumlarda çatı meyilini yasal sınırlar içinde artırmak faydalı olacaktır. Dernek olarak marka / ürün tavsiyesinde bulunmadığımızı hatırlatır, çatınızın yapısı ve sistemi hakkında bilgimiz olmadığı için konuyu her yönü ile bir kezde proje mimarınız ile görüşmenizi tavsiye ederiz.