17-04-2012 12:15:01 Tarihinden Semih Gürkök Tarafından Sorulan Soru.
Merhaba,
Giriş katı dükkan ve uzerinde 3 kat bulunan bir apartmanın 3. katında oturuyorum.Her katta 2 daire var.Ev denize de uzak.Benim bu kış salon tavanının bir köşesi ve yatak odası ebeveyn banyosu tavanı komple küflendi.Yine yatak odasınındaki banyonun yanında balkona açılan kapı üstünde damlacıklar oldu.Fakat bir akma söz konusu olmadı.

Çatıda bildiğim kadarıyla izolasyon var ve üzerinde de kiremit olmayan bir alçak bir çatı var.Bu küflenmenin nasıl önüne
geçebilirim.Fazla masraf yapmadan kimlerle temasa geçebilirim.Bana yardımcı olur musunuz?

Sn. Gürkök,

Çatıdaki ısı yalıtım ile ilgili çok az bilgi vermişsiniz ama sorun yoğuşma gibi gözüküyor. Isı yalıtımı yetersiz olabilir ve / veya ısı yalıtımının üstü havalandırılmıyor olabilir. Öncelikle web sayfamızdaki "yayınlar - teknik bilgiler" bölümündeki "eğimli çatılarda havalandırma" bölümünü okuyun.

Sorun tahmin ettiğimiz gibiyse çatı arasının havalandırılması ile problemlerinizi kolaylıkla giderebilirsiniz. Günümüz çatı sistemlerini bilen, çatılarda yoğuşma ve havalandırma konuları ile ilgilenmiş, bilgili bir çatı ustası yardımcı olabilir.

Saygılarımızla.