19-02-2011 10:00:39 Tarihinden NADİR NAS Tarafından Sorulan Soru.

Çatınızı ekonomik olarak yapmanız için ön şart kullanılacak kaplama malzemesinin fiyat kriterine göre seçilmesi olmamalıdır. Binanızın mimari yapısına göre çatı konstrüksiyonu doğru olarak projelendirmelidir. Buradaki şartlar ve tercihleriniz doğrultusunda kaplama malzeme sistemlerine karar verilmelidir.
Uzun dönemde enejrji (ısıtma ve soğutma) masrafları ile çatının en az bakım gerektirecek şekilde sağlam ve güvenilir olarak yapılması önemlidir.
Çatıda kullanacağınız kaplama, su yalıtımı, ısı yalıtımı ve havalandırma malzemelerini seçerken bu malzemelerin çatıda nasıl ve hangi sistem detaylarına uygun kullanılacağını bilmek çok önemlidir. Burada yerimiz çok kısıtlı olduğundan: Bir mimar veya tecrübeli ve konusunda Uzman Çatı Firmalarından proje uygulama yardımı almanızı tavsiye ederiz.. Web sayfamızdaki "Çatı Kaplama Ürünleri ve Uygulamaları" Bölümünü inceleyebilir, çatı sistemleri konusunda Web sayfamızın "Yayınlar - Makaleler" bölümünden ön bilgi edinebilirsiniz.