28-05-2010 14:54:57 Tarihinden ayfer mudara Tarafından Sorulan Soru.
sayın çatıder yetkilisi

biz 85 m2 çatı yaptıracağız.internette alo ustam diye biyer var.
aradım geldi fiyat verdi. bizde güvenemiyoruz. acaba bunlara güvenilirmi.birde çatı üstünü ondülünmü iyi snglmi

iyi günler

not.acil cevap bekliyorum

Çatı kaplamanızın malzemesi konusunda karar vermelisiniz. Bu konuda seçim kriterleri şunlardır:
- Binanızın konut yapısı olup olmaması
- Çatı altında yaşanıp yaşanmadığı (Çatı arası varmı - yokmu?)
- Mevcut çatı taşıyıcı yapısının durumu ( eski veya yeni olması, ahşap veya çelik olması,
- Çatınızın eğimi (çok önemli),
- Çatının görünüşü ile ilgili estetik zevkiniz,
- Tamirat veya yenileme yapıyorsanız eski çatınızın yapısı ve kullanılan malzemeler.
- Seçtiğiniz ürün sistemlerinin maliyeti. (Maliyeti düşürmek için kaliteden, gerekli yalıtım kalınlıklarından, gerekli yardımcı malzemelerden taviz vermeyin)

TÜM ÇATI KAPLAMA MALZEMELERİ, gereksinim ve yukarıdaki şartlar doğrultusunda, Doğru yalıtım ve Doğru işçilik ile çatınızda kullanabilirsiniz.
Burada önemli nokta doğru malzemelerin (kaplama, yalıtım, yardımcı malzemele, aksesuarlar) yetkin bir usta tarafından bilinçli olarak uygulanıp uygulanmadığıdır.
Onduline bir marka olup farklı çatı kaplama ürünleri vardır, hangisini seçmek istediğinize karar vermeniz lazım. Şingıl da bunlardan biridir ve piyasada çeşitli markalarını bulabilirsiniz.
Çatınızı Şingıl veya başka bir kaplama malzemesi ile kaplamak istediğinizde kaplama altında hangi malzemeleri (örneğin OSB, çıtalama vs..), hangi yalıtım katmanlarını (su ve ısı) hangi kalınlıklarda, hangi sırada kullanacağınızı kaplama altı havalandırmasının nasıl yapılacağını ustanızın iyi bilmesi lazım.
En kestirme yol olarak Çatı kaplaması üreten firmalardan bir veya ikisinin YETKİLİ Bayilerini ziyaret edin, tavsiyelerini dinleyin. Karar vermenize yardımcı olacaklardır.
Anlaştığınız usta ile; yapılacak işi eksiksiz tarif eden, kullanılacak malzemeleri ve ödemeleri belirten bir sözleşme muhakkak yapın.