15-03-2010 00:38:38 Tarihinden İbrahim Artık Tarafından Sorulan Soru.
merhaba ben 3 kata ev yapıyorum evin üstünü beton yerine asma tavan yapıcam ama üstüne ondulin mi yoksa galvaniz sacmı koyayım? birde izolasyonu şu şekilde yapmayı düşünüyorum sizce uygunmu catı sacına veya ondulin e taş yünü ve foamboard yapiştırıp asma tavan üzerine catı şilesi sermayi düşünüyorum bana yardımcı olursanız sevinirim sizden cevap almadan catıyı yapmıyacam

Sn. İbrahim Artık,
Benzer konuda bize gelen bir sorunun cevabımızı burada tekrarlayacağım.
Çatı kaplama malzemeleri konusunda öneride bulunmuyoruz. Çünkü tüm çatı kaplama malzemeleri ev sahibinin tercihi, mimarın seçimi doğrultusunda doğru şartlar altında, doğru detay ve işçilikle uygulandığında ihtiyaçlarınıza cevap verecektir. Çatınızın eğimi çok düşük olabilir o zaman çatınızın eğimine uygun kaplama malzemesi seçiniz. Estetik kaygınız olabilir zevkinize uygun malzeme, renk ve doku seçin. Para başka bir faktördür o zaman bütçenize göre malzeme seçersiniz. Malzemelerin dayanıklılığı, yenileme süreleri önemlidir. Uzun ömürlü malzemeler daha pahalıdır. Malzemenin yapısı, kalınlığı, kalitesi önemlidir, ucuz diye merdiven altı, standartlara uymayan malzeme kullanmayın.
Hangi malzemeyi seçerseniz seçin, Çatınızın taşıyıcı sisteminin sağlam yapılmasını sağlayın, çünkü üzerindeki kaplamayı, rüzgar yükünü, kar yükünü o taşıyacak. Çatı kaplama malzemelerinin ömrü ve sizlerin sağlığı ve konforunuz açısından "Çatı kaplama malzemelerinin havalandırılması, yoğuşmanın önlenmesi için yapılacakları öğrenin, Bu konuda web sayfamızın Yayınlar bölümündeki Makaleleri okuyun, bilhassa nem ve yoğuşma bölümünü.
Yalıtıma çok önem verin, bir araştırın yalıtım kalınlığını yeterli kalınlıkta seçin ve bu yalıtıma uygun kaplama detaylarının doğru yapılmasını sağlayın. Çünkü ısınmaya çok para harcıyoruz ve her sene enerji fiyatları artıyor, doğru yalıtım ile buradan % 20'e varan tasarruflar yapabilirsiniz.
Çatı kaplamasına gelince kaplama, su ve ısı yalıtım katmanlarının doğru malzeme ve doğruİŞÇİLİK ile yapılması gerekmektedir. Bu konuda kurumsallaşmış, işinin ehli firmalar ile çalışın. Uygulamacı yaptığı iş için muhakkak garanti versin.