29-07-2009 03:03:53 Tarihinden güven erdoğan Tarafından Sorulan Soru.

Sn. Erdoğan,

İlçenizin coğrafi konumuna ve binanızın yapısına göre ısı yalıtım ve yoğuşma hesabı yapılmalı ve çıkacak değerlere göre yalıtım ve kaplama işleri yapılmalıdır. Doğru kalınlıkta doğru yalıtım malzemesi seçilmesi , doğru su yalıtım malzemesi ve katman sayısının belirlenmesi doğru uygulama yapılması sonucunda ekonomik değerlere ulaşabilirsiniz. Çatıda kullanacağınız çeşitli yan ürünler de önemlidir. (Örneğin sıva dibi detayları, yer süzgeçlerinin tipleri ve bunların kullanılan su yalıtım malzemesi ile uyumu, sayısı, yerlerinin seçimi, baca diplerinin yalıtılması, çatıya çıkan su borusu, güneş enerji boru ve ayaklarının tespiti ve yalıtımı ve bunun gibi diğer hususlar)

Farklı malzemeler ile doğru ve ekonomik sonuçlara ulaşmak mümkün ancak binayı incelemeden ve gerekli yalıtım ve yoğuşma tahkiklerini yapmadan, bu kısıtlı alanda tavsiyede bulunmamız doğru olmaz. Bu sebeple Çatıder Web sayfamızın "Çatı kaplama ürünleri ve uygulamaları" bölümünden veya aşağıdaki linkten üretici ve uygulamacılara ulaşabilir, gerekli bilgi ve desteği alabilirsiniz.