18-03-2008 13:04:11 Tarihinden Zuhal Hürkan Tarafından Sorulan Soru.
Bodrum'daki eski bir taş evimin çatısını daha önce izolasyonda yaptırarak sıngın ile kapladım mertekli bir çatı olduğu için hafif malzeme olması iyi olur diye düşünmüştük. Ancak istenilen randıman alınamadı izolasyona rağmen sıcak ve soğuk etkiliyor, şimdi bir de yağmuru yer yer içeri almaya başladı. Bende üzerine hafif olan bir madde ile yapıldığını duyduğum marsilya tipi kremitle kaplamak istiyorum.
Bana bu konuda yardımcı olabilecek Bodrum civarındaki firmaların adreslerini ve/veya tel. numaralarını öğrenebilirmiyim. Teşekkürler

Sayın Hürkan,

Sıcak ve soğuktan şikayetiniz ısı yalıtımının yetersiz olmasından kaynaklanmaktadır. Çatı kaplama ürünlerinden ( kiremit, metal veya bitümlü) ısı yalıtımı beklememelisiniz.

Tavsiyemiz doğru malzeme ve doğru işçilik ile uygun kalınlıkta ısı yalıtımı yaptırmanızdır.

Çatının su almasının çeşitli sebepleri olabilir.

1. Çatı kaplamasının altı havalanmıyordur. Bu durumda yoğuşmadan kaynaklanan rutubet ve damlama olabilir, çatının akıttığını sanırsınız. En sık rastlanan şikayet budur. Şingılın altındaki ahşap kaplamanın (genellikle OSB ) altının havalanması gereklidir.

2. Çatı eğiminiz azdır, shingle (şingıl) çatılarda eğim en az %20 olmalıdır. Şingıl altında polimer bitümlü örtü muhakkak kullanılmalıdır.

3. Şingıl uygulaması yanlış yapılmıştır. Altta bitümlü rulo örtü kullanılmamıştır. Isıtma ,yapıştırma, çivileme işleri yanlış yapılmıştır.

Aynı hassasiyet ve doğru uygulama kiremit veya diğer kaplama tipleri içinde geçerlidir. Uygulamaların uzman kişi veya kuruluşlarca yapılması şarttır.

Bodrumda üyemiz yoktur. Ancak Üyelerimizin bayileri vardır. Üretici üyelerimizden bayi adresi alabilirsiniz.