20-01-2008 13:14:40 Tarihinden emre ayan Tarafından Sorulan Soru.
evime yeni sac çatı yaptırdım fakat sadece tuvalet kısmının uzeri terliyo..çatı arasına herhangi bi izolasyon malzemesi koymadım bununla alakası olabilirmi ve izolasyon için ne tavsiye edersiniz..birde sac çatının uzerine kaplama olarak ne tavsiye edersiniz (kanallı)simdiden çok teşekkürler.cvp ı mail olarak da atarsanız sevinirim.

Büyük ihtimalle tuvalet kısmınındaki buharlaşma ve havalandırmasız metal çatı örtüsü terlemeye sebep oluyor. Doğru uygulanmış Isı izolasyonu ve havalandırmanın faydası olur. Çatı sistemlerinde havalandırma ve yalıtım konularının uzmanlık gerektirdiğini hatırlatmak isterim. Çatıyı ve sistemi tam olarak bilmeden tavsiyede bulunmak doğru değildir.
Çatılar, bulunulan bölgenin iklimi, yağış ve rüzgar durumu, bina tipi, çatı konstrüksiyonu faktörleri göz önüne alınarak mühendisi / mimarı tarafından belirlenmeli ve detaylandırılmalı, Uygulamalar işin uzmanı kişi veya firmalar tarafından yapılmalıdır.
Saygılarımızla.